Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Οδηγός για Μακιγιάζ - Part 1


Οδηγός για Μακιγιάζ - Μερος 1ο

 
Συμβουλή του Μήνα:

Μην ξεχάσετε να ψηφίσετε για τη Συμβουλή του Μήνα. Κάθε μήνα θα αφιερώνω μια μέρα και θα κοινοποιώ στο μπλογκ μου τη Συμβουλή του Μήνα. Αυτή θα την κοινοποιώ κάθε τέλος του μήνα. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ψηφίσετε για το αγαπημένο σας θέμα.
Καλημέρα κορίτσια!

Σήμερα σας έχω ένα ιδιαίτερο post, θα σας δώσω έναν οδηγό για το μακιγιάζ. Επειδή όμως είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο και θέλω να σας πω όσα περισσότερα μπορώ, το χώρισα σε 2 μέρη.


Θα σας δείξω βήμα-βήμα τη σωστή εφαρμογή του μακιγάζ και θα σας δώσω tips και συμβουλές που σίγουρα θα διευκολύνουν την εφαρμογή του μακιγιάζ.

Το μακιγιάζ για τις γυναίκες είναι από τα σημαντικότερα πράγματα και μπορεί στην κυριολεξία να κάνει θαύματα, όταν όμως γίνεται σωστά. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν αυτό το ταξίδι ομορφιάς.



 Μέρος 1ο:

  • Καθαρισμός Δέρματος - Τόνωση - Ενυδάτωση
  • Κονσίλερ
  • Βάση Μέικαπ - Πούδρα
  • Ρουζ

 Καθαρισμός Δέρματος - Τόνωση - Ενυδάτωση:



 Πριν ξεκινήσουμε να βαφόμαστε το πρώτο πράγμα που είναι να κάνουμε, είναι να καθαρίσουμε και να ενυδατώσουμε το πρόσωπό μας.

  • Χρησιμοποιήστε το αγαπημένο σας καθαριστικό προσώπου και καθαρίστε με αυτό το πρόσωπό σας με χλιαρό. Εφαρμόζοντας τις οδηγίες πάντα του κάθε προϊόντος. Εμένα το αγαπημένο μου είναι το Καθαριστικό Τζελ της Apivita για λιπαρά δέρματα. 
  • Ακολουθήστε με ένα τονωτικό προσώπου, αυτό θα αναζωογονήσει το πρόσωπό σας και θα αφαιρέσει τις περιττές ακαθαρσίες.
  • Ενυδατώστε το δέρμα σας με την αγαπημένη σας ενυδατική κρέμα. Το καλύτερο θα ήταν να επιλέγετε μια κρέμα που περιέχει Δείκτη Προστασίας. Μην ξεχάσετε την περιοχή των ματιών. Εφαρμόστε μια ειδική κρέμα για τα μάτια.
Σε αυτό το σημείο, καθαρίσαμε, τονώσαμε και ενυδατώσαμε το δέρμα μας. Μπορούμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα.

Κονσίλερ:

Το κονσίλερ καλύπτει κηλίδες και μαύρους κύκλους. Υπάρχουν διάφορα κονσίλερ στην αγορά, το καθένα έχει τις ιδιαιτερότητές του και το καθένα είναι διαφορετικής έντασης. Ανάλογα με τον τόνο του δέρματός σας θα επιλέξετε το κατάλληλο κονσίλερ.

Tip!: Καλύτερα είναι να προτιμήσετε κρεμώδες κονσίλερ, έχουν καλύτερη εφαρμογή και δεν ξηραίνουν το δέρμα!

  • Διαλέξτε ένα χρώμα που θα είναι έναν τόνο πιο φωτεινό από το δέρμα σας. Το καλύτερο είναι να πάτε σε ένα κατάστημα με καλλυντικά και να δοκιμάσετε. Έτσι θα βρείτε το καλύτερο προϊόν για εσάς.
  • Εφαρμόστε το κονσίλερ κατά μήκος των ματιών και μπορείτε να απλώσετε είτε με δάχτυλα είτε με πινέλο ή σφουγγαράκι για μακιγιάζ. Εγώ να σας πω προτιμώ με τα δάχτυλα γιατί έτσι έχω καλύτερη εφαρμογή του κονσίλερ
  • Αν έχετε σοβαρό πρόβλημα με μαύρους κύκλους, τότε το καλύτερο θα ήταν να συμβουλευτείτε έναν γιατρό.


Βάση Μέικαπ - Πούδρα

 Η βάση μέικαπ είναι ένας τέλειος τρόπος για να δημιουργήσετε έναν ομοιόμορφο τόνο δέρματος - ειδικά εάν έχετε πολύ ανοιχτό τόνο δέρματος.

Tip!: Αν δεν σας αρέσει η βάση μέικαπ τότε ίσως να προτιμήσετε μια ενυδατική με χρώμα. Θα ήταν μια ιδανική επιλογή για εσάς.
Tip!: Προτιμήστε τις κρεμώδες και υγρές βάσεις μέικαπ. Έχουν καλύτερη εφαρμογή στο δέρμα.

  • Όπως είπα παραπάνω για το κονσίλερ, το ίδιο ισχύει και για τη βάση μέικαπ. Θα πρέπει να ψάξετε και να δοκιμάσετε ποια είναι η κατάλληλη βάση για εσάς. Η απόχρωση που θα εξαφανίζεται από το δέρμα σας, είναι η ιδανική επιλογή για εσάς.
  •  Εφαρμόστε τη βάση μέικαπ στο μέτωπο, στο πηγούνι, στα μάγουλα και στη μύτη και απλώστε είτε με τα δάχτυλα, ή με ένα πινέλο για βάση μέικαπ. Αν το δέρμα σας είναι πολύ λιπαρό, τότε μπορείτε να εφαρμόστε πάνω από τη βάση μέικαπ πούδρα. Θα έχετε ένα τέλειο λουκ.
Δεν τελειώσαμε όμως ακόμα!



Ρουζ

 Τίποτα δεν είναι πιο ωραίο από ένα ρουζ. Χαρίζει στο πρόσωπο, λάμψη, χρώμα και δίνει ζωντάνια στο δέρμα.

  • Πρώτα, βρείτε την καλύτερη απόχρωση ρουζ για τον τόνο του δέρματός σας.
Αν έχετε ανοιχτό τόνο δέρματος: Ανοιχτό τριανταφυλλί χρώμα
Αν έχετε μεσαίο τόνο δέρματος: τριανταφυλλί, ανοιχτό δαμασκηνί χρώμα
Αν έχετε σκούρο τόνο δέρματος: μπρονζέ, δαμασκηνί, έντονο τριανταφυλλί χρώμα

  • Περάστε το πινέλο από το ρουζ και βάλτε στα μάγουλα. με κατεύθυνση προς τα αυτιά. Για να το κάνετε αυτό. Μαζέψτε προς τα μέσα τα μάγουλα σας, είναι σαν να κάνετε τη φάτσα του ψαριού και τότε εφαρμόστε το ρουζ ψηλά στα ζυγωματικά.
Αύριο θα σας δείξω και το Μέρος 2ο όπου και θα συνεχίσουμε την εφαρμογή του μακιγιάζ.


Θα βρείτε περισσότερα προϊόντα και εκπληκτικές τιμές στη Strawberrynet.

http://gr.strawberrynet.com/main.aspx


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου