Τρίτη 10 Μαΐου 2016

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΝΕΑΝΙΚΗ ΟΨΗ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ





«Βάλτε την επιδερμίδα σας σε πρόγραμμα»: αυτό είναι το μυστικό για δέρμα λαμπερό, γεμάτο φρεσκάδα, ανεξάρτητα από την ηλικία σας. 

 

 

 

Οταν ήσασταν μικρές κρατούσατε ημερολόγιο; 'Ηρθε η ώρα να θυμηθείτε τις παλιές σας συνήθειες για το καλό της επιδερμίδας σας. Τροφοδοτήστε τη με τα κατάλληλα συστατικά ανάλογα με τις ανάγκες της, επενδύστε στα αντίστοιχα προϊόντα, αλλάξτε διατροφή και κρατήστε σημειώσεις για να αξιολογήσετε την πρόοδό σας. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές των ειδικών και ο χρόνος θα παγώσει. Η συγκεκριμένη κούρα ομορφιάς μπορεί να γίνει έως και τρεις φορές το χρόνο, ενώ πρέπει να διαρκεί δύο μήνες κάθε φορά.




ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ
 
Εντάξτε στο διαιτολόγιό σας τροφές πλούσιες σε ω-3 λιπαρά οξέα. «Διατηρούν τα κύτταρα του δέρματος ενυδατωμένα, προλαμβάνοντας έτσι την πρόωρη γήρανση. Παράλληλα έχουν αντιφλεγμονώδη και αντισηπτική δράση, απαραίτητες ιδιότητες για την καταπράυνση της ευαίσθητης επιδερμίδας» λέει η γκουρού της αισθητικής Κλερ Μαρτισού από τη Γαλλία. Ποιες είναι αυτές οι τροφές; Ο λιναρόσπορος, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι, τα καρύδια, τα αμύγδαλα, ο κολοκυθόσπορος, καθώς και τα λιπαρά ψάρια (σολομός, σκουμπρί, φρέσκος τόνος, σαρδέλες, χέλι, πέστροφα, ρέγκα).



Αντικαταστήστε το τσάι και τα αφεψήματα με μεταλλικό νερό. Είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και μέταλλα, όπως υποδηλώνει και το όνομά του, τα οποία είναι εξαιρετικά ωφέλιμα για την υγεία της επιδερμίδας.

Παρατηρήστε το δέρμα σας. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τις πραγματικές ανάγκες της επιδερμίδας σας. Από αυτό θα εξαρτηθεί και η ιεροτελεστία φροντίδας που πρέπει να ακολουθήσετε. Είναι κανονική, εύθραυστη σαν πορσελάνη ή πιο τραχιά;



«Απομακρύνετε από την επιφάνεια του προσώπου σας τα μαύρα στίγματα, καθώς σκουραίνουν την όψη, ενώ προσθέτουν χρόνια» υπογραμμίζει η διάσημη δερματολόγος Ναντίν Πομαρέντ με έδρα το Παρίσι (nadinepomarede.com) και εξηγεί: «Επενδύστε σε ένα μεγεθυντικό λαμπτήρα, απολυμάνετε τα χέρια σας και πιέστε τα σπυράκια με την επίπεδη πλευρά του νυχιού σας. Καθαρίστε στη συνέχεια την περιοχή με ένα βαμβάκι εμποτισμένο με λοσιόν καθαρισμού».

Διορθώστε το σχήμα των φρυδιών σας. Η βελτίωση του τόξου μπορεί να ανορθώσει τα χαρακτηριστικά σας σαν να έχετε κάνει μπότοξ.



Συνεχίστε με ένα προϊόν scrub με βάση τα οξέα φρούτων (AHAs), που είναι το απόλυτο μυστικό για λαμπερή επιδερμίδα.

Εάν θέλετε να κάνετε μια πιο εξειδικευμένη θεραπεία αντιγήρανσης, είναι η κατάλληλη στιγμή να επισκεφτείτε το ιατρείο ενός ειδικού και να αφεθείτε στα έμπειρα χέρια του.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου