Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Φτιάξε μόνη σου σπιτικά αντηλιακά












Ήρθε η ώρα να βγεις στις παραλίες, εάν δεν ανήκεις στις πιο τολμηρές που φυσικά έχουν ήδη αρχίσει τα μπάνια τους.

 

Όμως, για να απολαύσεις τον καυτό ήλιο, χρειάζεται να προστατεύσεις το δέρμα σου και βέβαια, δεν είναι απαραίτητο να ξοδευτείς για ν' αγοράσεις αντηλιακό. Μπορείς πολύ απλά να φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι με φυσικά υλικά, όλα τα προϊόντα που θα χρειαστείς για να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου από την ηλιακή ακτινοβολία και για την περιποίησή της μετά από την ηλιοθεραπεία.
Ιδού, λοιπόν, πώς μπορείς να τα ετοιμάσεις με εξαιρετικά χαμηλό κόστος:




 





 


Για σπιτικό αντηλιακό
Βάζεις ένα φλιτζάνι σησαμέλαιο και το ανακατεύεις με μισό φλιτζάνι ξύδι και ένα κουταλάκι του καφέ βάμμα ιωδίου. Για να μην σε ενοχλήσει η μυρωδιά του ξυδιού, μπορείς να την καλύψεις προσθέτοντας μερικές σταγόνες αποστάγματος λεβάντας.

Μπορείς επίσης (άλλη συνταγή) να ανακατέψεις μισό φλιτζάνι λάδι καρύδας με 15 σταγόνες εσάνς περγαμόντο, αλλά πρέπει να προσέξεις γιατί αυτό αφήνει λεκέδες στο δέρμα. Θα πρέπει να το απλώνεις ομοιόμορφα και παντού, επάνω στο κορμί σου.


Πώς θα αποφύγεις τα ηλιακά εγκαύματα
Για την αποφυγή εγκαυμάτων, διαλύεις δύο κουτάλια σόδα σε ένα λίτρο νερό. Με ένα κομμάτι γάζας κάνε κομπρέσες διαδοχικά στα μέρη του σώματός σου που υπάρχουν εγκαύματα.

 
Για να μην ξεφλουδίσεις
Μπορείς να κάνεις εντριβές με απόσταγμα φλούδας περγαμόντου. Στη συνέχεια μπορείς να αλείψεις το δέρμα σου με λάδι γλυκών αμυγδάλων





Για περισσότερα αντιηλιακά προϊόντα, επισκεφτείτε τη Strawberrynet!! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου