Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Υγιή χέρια και νύχια













Ένα σημαντικό στοιχείο για μια περιποιημένη εμφάνιση είναι τα χέρια και ιδιαίτερα τα νύχια.

 


Είναι τα σημεία εκείνα με τα οποία ερχόμαστε σε επαφή με αντικείμενα, ζώα και ανθρώπους. Θέλουν ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα. Πιο κάτω αναφέρουμε τις συμβουλές εκείνες, με τι οποίες θα έχετε υγεία και καλύτερη εμφάνιση για το ευαίσθητο αυτό σημείο.

Τι πρέπει να κάνετε:

• Να φοράτε πλαστικά γάντια με βαμβακερή επένδυση, όταν τα χέρια σας έρχονται σε επαφή με απορρυπαντικά, σκληρά σαπούνια, ή χημικές ουσίες.
• Να φοράτε γάντια όταν κάνει τη δουλειά που μπορεί να βλάψει τα χέρια ή τα νύχια, όπως η κηπουρική ή φτυαρίσμα του χιονιού.
• Αφού πλύνετε τα χέρια σας και τα στεγνώσετε, και ενώ υπάρχει ακόμα η υγρασία πάνω τους, χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα για τα πετσάκια στα χέρια και τα νύχια. Χημικά ενισχυμένη κρέμες που περιέχουν ουρία του γαλακτικού οξέος είναι ακόμα πιο αποτελεσματική για το δέρμα γιατί δεσμεύονται από το νερό (Uremol, Calmurid, Lachydrin, Lacticare).
 • Αν τα χέρια σας πρέπει να είναι μέσα και έξω από το νερό εφαρμόζεται συχνά σιλικόνη ή μια παρόμοια βάση προστατευτικής ταινίας, που ρίχνει νερό πάνω από τα χέρια και τα νύχια (Prevex, Atrixo, Barriere Cream).
• Αν τα νύχια σκουραίνουν παρά τις καλές συνήθειες καθαρισμού, μια σταγόνα λεμονιού ή λάδι μασάζ δύο φορές την εβδομάδα, στην επιφάνεια του νυχιού μπορεί να λειτουργήσει, αλλά δεν πρέπει να είναι υπερβολική.
Βερνίκι νυχιών προστατεύει το νύχι από τους λεκέδες, φυσικά τραύματα, και ενεργεί ως εμπόδιο για τις χημικές ουσίες. Χρησιμοποιήστε το, αλλά όχι να κάνετε κατάχρηση γιατί μπορεί να λεκιάσουν τα νύχια και να τα ξηράνουν, ιδίως εάν είναι βερνίκι νυχιών με σκληρυντικές ουσίες.
• Αν τα νύχια σας είναι ξηρά, βυθίστε τα για 10 λεπτά δύο φορές την ημέρα σε ζεστό νερό, στεγνώνουμε και εφαρμόζεται αμέσως μιά από τις, χημικά ενισχυμένες, κρέμες που περιέχουν ουρία, γαλακτικό οξύ ή λάδι γλυκερίνης.
• Λιμάρισμα. Αποφύγετε την έντονη πάνω-κάτω ή μπρος-πίσω κινήσεις που μπορεί να διαλύσει τα διάφορα στρώματα των νυχιών. Αποφεύγετε τις απότομες γωνίες. Φροντίστε για τις μικρές ρωγμές, εμπλοκές και τα διαλείμματα αμέσως.
• Χαρίστε στον εαυτό σας ένα εβδομαδιαίο μανικιούρ αν είναι δυνατόν. Είναι χαλαρωτικό και διατηρεί τα νύχια υγιέστατα με πολύ ελκυστική εμφάνιση.

Τι δεν πρέπει να κάνετε:

• Αποφύγετε το σκάψιμο στα τυφλά σε ένα συρτάρι ή ένα πορτοφόλι, όπου ένα αιχμηρό αντικείμενο μπορεί να ραγίσει ή να σπάσει το νύχι ή να βλάψει την ευαίσθητη επιδερμίδα γύρω από το καρφί.
• Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε τα νύχια σας για να κάνετε σκληρές εργασίες. Χρησιμοποιήστε τα μαλακά άκρα των δακτύλων, καλύτερα.
• Μην εφαρμόσετε ξανά το σκληρυντικό βερνίκι νυχιών ή πιο συχνά από ό, τι χρειάζεται. Μπορεί να αποχρωματίσει τα νύχια και τα καθιστούν εύθραυστα αν γίνει υπερκατανάλωση σε αυτά τα προϊόντα. Προσπαθήστε να επιδιορθώσετε το μανικιούρ σας, αντί να το αντικαταστήσετε. Αποφύγετε αποκρούσεις και ξεφλούδισμα του βερνικιού νυχιών.
• Μην χρησιμοποιείτε πάρα πολύ ασετόν. Απλώστε ενυδατική κρέμα μετά τη χρήση του ασετόν ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο ερεθισμός και η ξήρανση.
• Να μην αυξηθούν υπερβολικά τα μεγάλα νύχια. Είναι πολύ επιρρεπή σε θραύση.





               Θα βρείτε πολλά προϊόντα για την περιποίηση των νυχιών σας στη Strawberrynet!!!


                                                                       







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου