Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

ΛΙΠΑΡΑ ΜΑΛΛΙΑ;; ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ!!






Η αυξημένη λιπαρότητα της τρίχας, συνδέεται άμεσα με την αυξημένη παραγωγή σμήγματος στο δέρμα του κεφαλιού, η οποία αν και συνήθως είναι θέμα κληρονομικότητας, συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες και ορμονικές παράμετροι μπορούν να επιβαρύνουν την κατάσταση ή και να την προκαλέσουν εξαρχής.




Το καλοκαίρι, η ζέστη και ο ιδρώτας δυσχεραίνουν μια κατάσταση που κάνει τα μαλλιά σας να χάνουν τη λάμψη τους και εσάς την αυτοπεποίθησή σας. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και ακόμα και αν δεν ξεφύγετε τελειώς από την κατάρα του λιπαρού μαλλιού, τουλάχιστον θα το περιορίσετε αισθητά.


1. Περιορίστε τα λουσίματα

 
Όσοι και όσες έχουν ιδιαίτερα λιπαρά μαλλιά, καταλήγουν να τα λούζουν καθημερινά, αγνοώντας ότι μια τέτοια τακτική κάνει περισσότερο κακό, παρά καλό. Το τόσο συχνό λούσιμο, αφαιρεί από την τρίχα τα φυσικά έλαια που τη θρέφουν, αναγκάζοντας έτσι τους αδένες να παράγουν ακόμα περισσότερο σμήγμα, καταλήγοντας σε ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα λιπαρότητας.
Μπορεί τα μαλλιά σας να λαδώνουν εύκολα και να σας δημιουργείται η ανάγκη για ακόμα περισσότερο καθάρισμα, αλλά το επίμονο λούσιμο, τα κάνει χειρότερα.


2. Προσέξτε τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε

 
Εάν έχετε λιπαρά μαλλιά, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιείτε και τα ανάλογα προϊόντα. Από το σαμπουάν μέχρι το μαλακτικό, θα πρέπει να προσέχετε να μην προσφέρουν έξτρα ενυδάτωση, καθώς θα καταλήξετε με μαλλιά βαριά και πιο λιπαρά από ποτέ. Ρωτήστε τον κομμωτή σας για τον τύπο της τρίχας σας και χρησιμοποιείτε τα ανάλογα προϊόντα.


Μπορείτε να δοκιμάσετε αυτά τα προϊόντα:

Biolage Scalpsync Δροσιστικό Σαμπουάν Μέντας (Για Λιπαρά Μαλλιά και Τριχωτό)

 

Semi Di Lino Scalp Care Εξισορροπητικό Σαμπουάν (Για Λιπαρά Μαλλιά)

 


 


Professionnel Expert Serie - Πλούσιο Σαμπουάν για Βαθύ Καθαρισμό ( για Κανονικά έως Λιπαρά Μαλλιά )

 

 



 3. Ξηρό σαμπουάν

 
Εάν θέλετε να πλένετε τα μαλλιά σας κάθε δεύτερη μέρα, τότε δοκιμάστε τη λύση του ξηρού σαμπουάν που είναι ιδανικό για τις περιπτώσεις των λιπαρών μαλλιών. Με το ξηρό σαμπουάν ελαχιστοποιείτε τα υπολείμματα του σαμπουάν στις ρίζες των μαλλιών και τα μαλλιά σας θα δείχνουν πιο ελαφριά και σαφώς και εμφανώς λιγότερο λαδωμένα.



4. Μην υπερβάλλετε με τα προϊόντα styling

 
Τα προϊόντα styling τείνουν να αφήνουν υπολλείματα στις ρίζες των μαλλιών και αυτό, σε συνδυασμό με τη λιπαρότητα του σμήγματος, καταφέρνει βαριά και λαδωμένα μαλλιά. Μην βάζετε πολύ λακ στα μαλλιά σας και ιδανικά, χρησιμοποιείτε αφρό ή όποιο άλλο προϊόν συνηθίζετε, που αφήνει τα λιγότερα υπολλείματα και είναι περισσότερο φιλικό στην υγεία του δέρματος του κεφαλιού.


5. Περιορίστε το βούρτισμα

 
Το πολύ βούρτσισμα ενεργοποιεί την παραγωγή των ελαίων της τρίχας και αν έχετε ήδη λιπαρά μαλιά, δεν επιθυμείτε ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Βουρτσίζετε με μέτρο και μην ξεχνάτε πως υπερβολές στην φροντίδα των μαλλιών, περισσότερο βλάπτουν, παρά ωφελούν.


6. Κάντε ένα βαθύ καθαρισμό

 
Όχι συχνά, αλλά ανά τακτά χρονικά διαστήματα βοηθάει να κάνετε ένα βαθύ καθαρισμό των μαλλιών σας. Είτε στο κομμωτήριο, είτε κάνοντας εσείς μια μάσκα καθαρισμού ή ακόμα ξεπλένοντας τα μαλλιά σας με χυμό από λεμόνι και νερό, καταφέρνετε την απομάκρυνση όλων των υπολλειμάτων που τυχόν δυσκολεύουν την ήδη δύσκολη κατάσταση των λιπαρών μαλλιών.





7. Δείξτε επιμέλεια και έχετε στρατηγική
 
Φροντίστε με προσοχή τα μαλλιά σας και εκείνα θα σας το ανταποδώσουν. Κάθε φορά που λούζεστε, δώστε έμφαση στις ρίζες των μαλλιών και όταν βάζετε μαλακτικό ασχοληθείτε περισσότερο με τις άκρες, που έχουν τη μεγαλύτερη τάση ξηρότητας. Ο τρόπος που πλένετε τα μαλλιά σας και το πως τα μεταχειρίζεστε κατά το στέγνωμα, χτένισμα και styling σχετίζεται άμεσα με την κατάσταση της τρίχας. 



8. Διευκολύνετε τον εαυτό σας με το σωστό κούρεμα
 
Τα πολύ μακριά μαλλιά διευκολύνουν τη λιπαρότητα, ενώ την ίδια στιγμή παραμένουν ξηρά και αφυδατωμένα στις άκρες. Αν λοιπόν αντιμετωπίζετε το πρόβλημα των λαδωμένων μαλλιών, καλύτερα να διατηρείτε ένα πιο κοντό κούρεμα που θα το χειρίζεστε και περιποιείστε πιο εύκολα.








Θα βρείτε πολλά προϊόντα περιποίησης μαλλιών για λιπαρά μαλλιά στη  Strawberrynet!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου