Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Έχω μεικτή επιδερμίδα: Τι να κάνω;










Αν το δέρμα σας ανήκει σε αυτή την κατηγορία, μάθετε τα μυστικά για να χαρίσετε στο πρόσωπό σας λαμπερή όψη.
 

 

 

H επιδερμίδα του προσώπου που χαρακτηρίζεται ως μεικτή είναι εκείνη που σε άλλα σημεία εμφανίζεται πιο λιπαρή και σε άλλα πιο ξηρή. Ο συγκεκριμένος τύπος δέρματος μάλιστα διαφέρει από άτομο σε άτομο. Αυτό συμβαίνει γιατί οι πόροι του είναι σαν τα δακτυλικά μας αποτυπώματα. Ποτέ δεν είναι ολόιδια με εκείνα κάποιου άλλου. Συνεπώς οι ανάγκες του διαφοροποιούνται κάθε φορά γιατί οι πόροι έχουν διαφορετική... συμπεριφορά. Για παράδειγμα, άλλοι ερεθίζονται περισσότερο από τα προϊόντα απολέπισης, άλλοι παράγουν περισσότερο σμήγμα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ή και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η κατάστασή τους εξαρτάται από ορμονικούς παράγοντες ή τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Κι όμως, όσο πολύπλοκο κι αν ακούγεται, η φροντίδα του μεικτού δέρματος μπορεί να γίνει απλή υπόθεση. Η διάσημη δερματολόγος της Nέας Υόρκης Φραντσέσκα Φούσκο αναφέρει πως το σωστό προϊόν μπορεί να έχει θεαματικά αποτελέσματα, αρκεί να προσαρμοστεί κατάλληλα στις ανάγκες της επιδερμίδας προσφέροντας στα λιπαρά σημεία τη δράση που χρειάζεται και στα πιο ξηρά αντίστοιχα την απαραίτητη ενυδάτωση.

H διάγνωση 
 
Διαβάστε προσεκτικά τις παρακάτω περιπτώσεις. Έχετε μεικτό δέρμα αν:
1. Ενώ χρησιμοποιείτε ένα ήπιο καθαριστικό, μετά από 20’ παρατηρείτε λιπαρότητα σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου και σε άλλα πάλι όχι.

2. Όταν απλώνετε μια ενυδατική κρέμα για κανονικές επιδερμίδες νιώθετε πως τα μάγουλά σας αποκτούν την υγρασία που χρειάζεται, αλλά η ζώνη Τ, δηλαδή μέτωπο, μύτη, πιγούνι, παραμένει λιπαρή.

3. Οι πόροι στην περιοχή της μύτης είναι εμφανώς πιο διεσταλμένοι από εκείνους στα ζυγωματικά και το περίγραμμα του σαγονιού.

4. Έχετε πιτυρίδα; Δεν είναι κανόνας, αλλά συχνά οι γυναίκες με την εν λόγω δερματοπάθεια στο τριχωτό της κεφαλής εμφανίζουν και αρκετή ξηρότητα σε κάποια σημεία του προσώπου, γεγονός που τις εντάσσει στην κατηγορία εκείνων με μεικτό τύπο δέρματος.

5. Στο πρόσωπό σας παρατηρούνται ταυτόχρονα σπυράκια και ξηρότητα.

6. Όταν κάνει ζέστη, η ζώνη Τ γυαλίζει πολύ πιο έντονα.






Η καθημερινή περιποίηση: το πρωί 
Κατά τη διάρκεια της ημέρας η ζώνη Τ γυαλίζει, αλλά στα μάγουλά σας υπάρχουν εξανθήματα και ερυθρότητα; Αν ναι, τότε χρειάζεστε τον κατάλληλο καθαρισμό, μια στοχευμένη θεραπεία για τα σπυράκια και φυσικά πλούσια αντιηλιακή προστασία σε όλη την επιφάνεια του προσώπου κάθε εποχή του χρόνου.

• Επιλέξτε ένα σαπούνι με ήπια δράση και χρησιμοποιήστε τη συσκευή Smart Profile της Clarisonic μόνο για τη ζώνη Τ. Βασίζεται στη μέθοδο των ηχητικών κυμάτων και απομακρύνει στη στιγμή τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται εκεί.

• Μετά τον καθαρισμό, εφαρμόστε με ταμποναριστές κινήσεις στη ζώνη Τ μια τονωτική λοσιόν που δεν περιέχει οινόπνευμα. Επιπλέον το απόσταγμα αμαμελίδας (θα το βρείτε σε καταστήματα με είδη βοτάνων) και το ροδόνερο καταπραΰνουν το δέρμα, καθώς είναι γνωστά για τις αντισηπτικές τους ιδιότητες.

• Αν οι φραγμένοι πόροι επιμένουν, υπάρχουν ειδικές κολλητικές ταινίες που μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση, φτάνει να χρησιμοποιηθούν σωστά. Αρχικά φροντίστε το δέρμα σας να είναι απόλυτα καθαρό και στη συνέχεια εφαρμόστε τις ταινίες για 10-15’ ώσπου η περιοχή να είναι απόλυτα στεγνή. Έπειτα αφαιρέστε τες με πολύ αργές κινήσεις.

• Οπωσδήποτε χρειάζεστε μια ενυδατική κρέμα. Το μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών διστάζουν να τη χρησιμοποιήσουν, καθώς πιστεύουν πως έτσι θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο η λιπαρότητα, η οποία είναι υπαίτια για τις ενοχλητικές γυαλάδες, και οι πόροι θα φαίνονται μεγαλύτεροι. Στην πραγματικότητα όμως υπάρχουν και τα λιπίδια ανάμεσα στα κύτταρα του δέρματος, τα οποία είναι απαραίτητα για την υγεία του, αφού έχουν ως βασικό ρόλο να το προστατεύουν και να συμβάλλουν στη διατήρηση της υγρασίας και κατ’ επέκταση της ελαστικότητάς του. Επιλέξτε μια λοσιόν ή μια κρέμα BB που συνδυάζει σαλικυλικό οξύ με μη λιπαρούς ενυδατικούς παράγοντες (γλυκερίνη, υαλουρονικό οξύ) εξασφαλίζοντας ματ όψη.

• Ποντάρετε σε ένα αντιηλιακό προσώπου με σύνθεση που απορροφά τη λιπαρότητα και με υψηλό δείκτη προστασίας 30+.

 

 

 Θα βρείτε περισσότερα προϊόντα περιποίησης δέρματος στη Strawberrynet!!



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου