Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Πόσο συχνά πρέπει να λουζόμαστε σύμφωνα με τον τύπο των μαλλιών μας













Το beauty αυτό ζήτημα μας απασχολεί ξανά και ξανά και όλα δείχνουν πως δεν υπάρχει μία και μόνο μία απάντηση. Υπάρχουν πάντα κάποιοι που υποστηρίζουν πως το καθημερινό λούσιμο, ίσως, τελικά βλάπτει τα μαλλιά μας, ενώ κάποιοι άλλοι θεωρούν πως μόνο αν τα λούζουμε συχνά θα έχουν την εικόνα που επιθυμούμε.






Το σίγουρο είναι ότι τα μαλλιά της μίας δεν μπορούν να είναι εντελώς ίδια με τα μαλλιά της άλλης, αφού θα διαφέρουν με κάποιο τρόπο είτε στην υφή είτε στον τύπο της τρίχας. Πριν βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για τα δικά μας, ας δούμε σε ποιον τύπο μαλλιών θα κατατάσσαμε τον εαυτό μας για να ξέρουμε πόσο συχνά θα χρησιμοποιούμε το σαμπουάν μας στο εξής!

Για λεπτή τρίχα:
 
Τα λεπτά μαλλιά τείνουν να γίνονται λιπαρά πιο γρήγορα και έτσι χάνουν τη φόρμα τους. Οπότε, το να τα πλένουμε καθημερινά είναι απολύτως απαραίτητο. Όταν επιλέγουμε το σαμπουάν μας, καλό είναι να αναζητάμε κάποιο που να δίνει όγκο και να εντείνει την πυκνότητά τους, αφού αυτές οι φόρμουλες συνήθως είναι πολύ πιο ελαφριές και δεν βαραίνουν την τρίχα.

Για πυκνά μαλλιά:

Η πυκνή και χοντρή τρίχα μας επιτρέπει να λούζουμε τα μαλλιά μας μέρα παρά μέρα, αν το θέλουμε. Ωστόσο, καλό είναι να τα βουρτσίζουμε συχνά, έτσι ώστε η φυσική λιπαρότητα να φτάνει μέχρι τις άκρες και να μη δείχνουν παραμελημένες. Το σαμπουάν και το conditioner, φροντίστε, αν αυτό είναι δυνατό, να περιέχουν βούτυρο καριτέ ή λάδι argan.

Για πιο λιπαρά μαλλιά:
 
Όσο κι αν μας ακούγεται περίεργο και όσο δύσκολο κι αν είναι για ορισμένες, τα μαλλιά χρειάζονται λούσιμο μέρα παρά μέρα και όχι κάθε μέρα, για να τα βοηθήσουμε να σταθεροποιήσουν την υπερπαραγωγή σμήγματος που προκαλεί αυτή την κατάσταση. Προτιμήστε προϊόντα που περιέχουν ευκάλυπτο, μέντα ή χαμομήλι.

Για βαμμένα μαλλιά:
 
Για να αποφύγουμε τον αποχρωματισμό των μαλλιών μας είναι σημαντικό να επιλέγουμε τα κατάλληλα σαμπουάν και conditioners. Η βαμμένη τρίχα ανταποκρίνεται πολύ καλά στην κερατίνη και στις πρωτεΐνες και αυτό δεν πρέπει να το αγνοούμε, αφού είναι εξαιρετικά βοηθητικές για την αναδόμησή της.

Για ίσια μαλλιά:

Χρησιμοποιούμε ελαφριά σαμπουάν και conditioners γιατί η υφή των ίσιων μαλλιών τείνει να δείχνει ινώδης και λιπαρή πολύ πιο γρήγορα απ” ότι αυτό συμβαίνει με τα σγουρά μαλλιά. Λουζόμαστε είτε κάθε μέρα, είτε μέρα παρά μέρα για να τα διατηρούμε λαμπερά και υγιή. Για όγκο και δύναμη μπορούμε να καταφύγουμε και σε προϊόντα που περιέχουν αλάτι ή λάδι καρύδας.

Για σγουρά μαλλιά:
 
Οι σγουρομάλλες, όσο κι αν παραπονιούνται για το πόσο δυσκολεύονται κάποιες φορές να ξεμπλέξουν τα μαλλιά τους μετά το λούσιμο, στο θέμα της συχνότητας μπορούν ελεύθερα να είναι οι πιο… τεμπέλες. Μία φορά στις τρεις μέρες είναι αρκετή για ζωηρές και ενυδατωμένες μπούκλες, ωστόσο, δεν πρέπει ούτε να το παρακάνουν ούτε να μη λουστούν συντομότερα αν νιώσουν πως η τρίχα τους το έχει ανάγκη. Κατά τη διάρκεια του λουσίματος, όταν εφαρμόζουμε το conditioner μπορούμε, παράλληλα, να χτενίζουμε τα μαλλιά μας. Αυτό θα βοηθήσει το φυσικό σχήμα της τρίχας και θα εμποδίσει το φριζάρισμα.



Σε κάθε περίπτωση, όποιος κι αν είναι ο τύπος των μαλλιών μας, χρειάζεται να τα περιποιούμαστε και να τα φροντίζουμε σε καθημερινή βάση, ειδικά αυτή την περίοδο που ο ήλιος και η θάλασσα δεν είναι ιδιαίτερα φιλικοί! Εφοδιαστείτε με τα κατάλληλα προϊόντα και απολαύστε τις καλοκαιρινές μέρες χωρίς περιττές έννοιες!



 Θα βρείτε περισσότερα προϊόντα περιποίησης μαλλιών στη Strawberrynet!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου