Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Τα must της καλοκαιρινής ομορφιάς




Τα must της καλοκαιρινής ομορφιάς

 


 



 

Για ένα πραγματικά υπέροχο καλοκαίρι, βάζουμε πλώρη και σηκώνουμε πανιά… Με 11 προτάσεις «φωτιά!», κάθε μας εμφάνιση ανεβάζει το θερμόμετρο στα ύψη, είτε περιδιαβαίνοντας στις κοσμοπολίτικες ακτές, είτε σε ερημικά νησιά…

 


Η σημασία του αντιηλιακού

Ήδη γνωρίζουμε την αναγκαιότητα της χρήσης των αντιηλιακών προϊόντων. Το ζήτημα είναι να μπορούμε να επιλέξουμε σωστά…







 





1.  Το SPF δηλώνει τον χρόνο που μπορούμε να παραμείνουμε στον ήλιο, χωρίς να καούμε. Για παράδειγμα, με ένα SPF15 μπορούμε να εκτεθούμε στις ηλιακές ακτίνες 15 φορές περισσότερο από ό,τι χωρίς αντιηλιακό. Μην υπερεκτιμάμε τις αντοχές μας, όμως και μην το παρακάνουμε. Με ένα μεγαλύτερο SPF θα είμαστε πιο ασφαλείς εάν μείνουμε περισσότερο χρόνο στην παραλία.
2.  Εάν πάλι επιλέξουμε ένα SPF60, αυτό δεν σημαίνει πως είμαστε προστατευμένες και για όλο το υπόλοιπο της ημέρας από την ηλιακή ακτινοβολία. Η δράση των αντιηλιακών εξασθενεί, ειδικά όταν μπαινοβγαίνουμε στο νερό. Ακόμα και όταν έχουν αδιάβροχη σύνθεση, η διάρκεια τους είναι γύρω στα 8 λεπτά και αυτό, χωρίς σκούπισμα!
3.  Πέρα από τους αντιηλιακούς δείκτες, όμως, μας ενδιαφέρει και το εύρος της προστασίας του. Οπωσδήποτε πρέπει να προστατεύει τόσο από τις ακτίνες UVB, που προκαλούν το κάψιμο, όσο και από τις UVA, που προκαλούν πρόωρη γήρανση ή καρκίνο του δέρματος. Τέλος, οι UVC, αν και με το μικρότερο μήκος κύματος, είναι πολύ επικίνδυνες καθώς ευθύνονται για μεταλλάξεις, εξαιτίας της τρύπας του όζοντος.
4.  Η λύση δεν είναι απλώς η ομπρέλα! Εάν παραλείψαμε τη χρήση του αντιηλιακού, δεν σημαίνει πως είμαστε προστατευμένες από κάποιο t-shirt, το παρεό ή τη σκιά μίας ομπρέλας. Έρευνες αποδεικνύουν πως με μια τέτοια λύση, έχουμε προστασία που ισοδυναμεί με ένα SPF8. Αρκετά αδύναμη λοιπόν, ώστε να μας προφυλάξει από τις δυσάρεστες συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας.
5.  Δεν ξεχνάμε να προστατεύουμε με αντιηλιακό και κάποιες ξεχασμένες, «μυστικές» περιοχές του σώματος μας, όπως τα αυτιά, η επιφάνεια στις παλάμες μας και στα πέλματα, ο λαιμός, η περιοχή πίσω από τα γόνατα και το τριχωτό της κεφαλής. Προσέχουμε για να έχουμε…

Η φροντίδα του δέρματος

 

 

 

Το δέρμα μας χρειάζεται αδιάκοπη φροντίδα, αλλά ειδικά αυτήν την εποχή ακόμη περισσότερη! Εστιάζοντας στις ανάγκες του, εξασφαλίζουμε και το καλύτερο αποτέλεσμα...
6.  Ακόμα και εάν δεν έχουμε μαύρα στίγματα ή λιπαρή επιδερμίδα, αυτήν την εποχή είναι πιθανόν να μας παρουσιαστούν, ειδικά με τη χρήση των αντιηλιακών. Για αυτόν τον λόγο, προτιμάμε προϊόντα όσο γίνεται με λιγότερη λιπαρή υφή (oil- free), που δεν δημιουργούν μαύρα στίγματα και δεν φράζουν τους πόρους.
7.  Δεν ξεχνάμε με τίποτα να ενυδατώνουμε την επιδερμίδα μας. Το δέρμα μας αναζητά απεγνωσμένα υγρασία για να ανταπεξέλθει στις περιβαλλοντικές επιθέσεις. Μια ανάλαφρη κρέμα ενυδάτωσης προστατεύει από την ξηρότητα και μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε την καλοκαιρινή ξηρασία που εντείνεται από το αλάτι και το χλώριο και δημιουργεί ηλιακά εγκαύματα.
8. Η απολέπιση είναι το μυστικό για όμορφη και φρέσκια επιδερμίδα και το καλοκαίρι! Μια ήπια απολέπιση στο πρόσωπο βοηθά να μην φράξουν οι πόροι και δημιουργεί τον τέλειο καμβά για μακιγιάζ. Στο σώμα, ενισχύει το αποτέλεσμα ενός αυτόματου μαυρίσματος και αναδεικνύει καλύτερα το φυσικό μπρούτζινο χρώμα που αποκτάμε από τον ήλιο, απομακρύνοντας και τις πιθανότητες ξεφλουδίσματος. Παν μέτρον άριστον, όμως. Δεν το παρακάνουμε και φροντίζουμε να κάνουμε απολέπιση το βράδυ και όχι το πρωί, λίγο πριν βγούμε στον ήλιο!
9. Η αλόη, γνωστή για τις ενυδατικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της, είναι ο Νο1 σύμμαχος για την επιδερμίδα μας. Ηρεμεί το δέρμα μετά την έκθεση στον ήλιο, απαλύνει την επιδερμίδα και κρατάει μακριά το αντιαισθητικό φαινόμενο των φολίδων. Παράλληλα, χάρη στην αντιοξειδωτική της δράση, η αλόη αποτρέπει τη δημιουργία ελευθέρων ριζών και κατά συνέπεια την εμφάνιση πρόωρων ρυτίδων. Υπάρχει κάτι καλύτερο;
10. Για τον καθαρισμό του σώματος και του προσώπου προτιμάμε συνθέσεις που συνδυάζουν βαθιά ενυδάτωση σε συνεργασία με το νερό. Με αυτόν τον τρόπο, δίνουμε την ευκαιρία στα μαλακτικά συστατικά να εισχωρήσουν βαθύτερα στο δέρμα και εξασφαλίζουμε τα ιδανικά επίπεδα υγρασίας. Την ίδια στιγμή, αποφεύγουμε να δούμε το δέρμα μας άγριο και λεπιδωτό, ενώ εάν δεν θέλουμε να συνεχίσουμε τη φροντίδα με έξτρα ενυδάτωση, τότε με ένα απλό σκούπισμα είμαστε έτοιμες για νέες περιπέτειες!
11. Προσοχή στη γραμμή του μπικίνι! Το ξύρισμα και γενικά η αποτρίχωση στην ευαίσθητη περιοχή δεν είναι καθόλου καλό να εφαρμόζεται λίγο πριν βγούμε στην παραλία. Η περιοχή ερεθίζεται ακόμα περισσότερο με την ηλιακή ακτινοβολία, με κίνδυνο να εμφανιστούν εγκαύματα και ερεθισμοί. Η έξυπνη λύση είναι να κάνουμε αποτρίχωση αρκετές ώρες πριν, χρησιμοποιώντας απαραιτήτως και μια καλή καταπραϋντική κρέμα, για παν ενδεχόμενο!

 

 

 

Θα βρείτε πολλά αντιηλιακά και προϊόντα περιποίησης δέρματος στη Strawberrynet!!

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου