Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

10 Χρήσεις της Βαζελίνης!







Αν η μαμά σου είχε πάντοτε στο ντουλάπι του μπάνιου σας ένα βαζάκι βαζελίνη, τότε σίγουρα θα ξέρεις- θα σου έχει μάθει από πολύ μικρή ηλικία- πώς η βαζελίνη κάνει «θαύματα» ! Έτσι, εκτός από τις συνηθισμένες ενυδατικές της ιδιοτητες, η βαζελίνη μπορεί να σου «λύσει τα χέρια» σε πολλές περίπτωσεις που δεν πάει ο νους σου!

Πάμε να δούμε, λοιπόν, 10 απίστευτες beauty χρήσεις της!




- Η λύση SOS για τις φύτρες ή τα μικρά τριχάκια που «πετάνε» στα μαλλιά μας!
Αν βλέπεις στον καθρέφτη μικρά τριχάκια να «πετάνε» ή στο μπροστινό μέρος οι φύτρες να είναι αυτές που καταστρέφουν το κατά τα άλλα υπέροχο χτένισμά σου, τότε, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να απλώσεις μία μικρή ποσότητα από βαζελίνη στα δάχτυλά σου και να την περάσεις ελαφρά πάνω από τα σημεία που εκπέμουν SOS!

- Ως highlighter
Μπορεί το highlighter και τα προϊόντα λάμψης να είναι τα καταλληλότερα για να δώσεις μία extra λάμψη στο πρόσωπό σου, όμως κάνοντας λίγο μασάζ και εφαρμόζοντας μία μικρή ποσότητα βαζελίνης στο ψηλότερο σημείο των ζυγωματικών σου μπορείς να καταφέρεις κάτι ανάλογο!






- Αποφεύγεις το πιο συχνό λάθος με τη βαφή μαλλιών

Σε περίπτωση που βάφεις τα μαλλιά σου μόνη στο σπίτι, σίγουρα ένα από τα πράγματα που σου συμβαίνουν συχνά είναι να «περάσει» βαφή, κατά λάθος, εκτός από τα μαλλιά και στην επιδερμίδα σου, βάφοντας συνήθως το μέτωπο – τους κροτάφους ή τον αυχένα σου. Η βαζελίνη μπορεί να λύσει και αυτό το πρόβλημά σου! Πώς; Άπλωσε λίγη βαζελίνη κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών σου (από το μπροστινό μέρος μέχρι πίσω) για να αποφύγεις τους λεκέδες βαφής.

-Τιθασεύει τα απείθαρχα φρύδια
Αν τα φρύδια σου δε λένε να στρώσουν με τίποτα και δεν πειθαρχούν... τότε βάλε στο δάχτυλό σου λίγο βαζελίνη και άπλωσέ τη πάνω τους, προκειμένου να τα κρατήσεις στη θέση τους όλη την ημέρα!






Δυνατές και πυκνές βλεφαρίδες
Αν θέλεις να έχεις πυκνές και δυνατές βλεφαρίδες ή απλά θέλεις να τις κάνεις να δείχνουν πιο εντυπωσιακές χωρίς μάσκαρα , απλά βούτηξε ένα καθαρό βουρτσάκι μάσκαρα μέσα στη βαζελίνη και εφάρμοσε κατευθείαν πάνω στις βλεφαρίδες σου!





-Απαλοί αγκώνες και γόνατα
Ξηροδερμία; Σκληρό και τραχύ δέρμα που στην υφή του είναι αντιαισθητικό; No problem! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να απλώσεις βαζελίνη στα σημεία που εμφανίζουν έντονη ξηρότητα, όπως οι αγκώνες ή τα γόνατα!


-Πόδια όπως τα supermodels!
Ζηλεύεις τα πόδια των μοντέλων; Θέλεις να μάθεις το μυστικό για να κάνεις και τα δικά σου πόδια να δείχνουν λαμπερά και sexy; Απλά βάλε λίγη βαζελίνη στο κόκκαλο της κνήμης! Για ακόμη πιο ηλιοκαμμένο αποτέλεσμα ανακάτεψέ τη με λίγο bronzer! Θα δεις διαφορά!




- Όμορφα δάχτυλα ακόμη και χωρίς μανικιούρ
Χρησιμοποίησε στο μέγεθος του φουντουκιού μία ποσότητα βαζελίνη και άπλωσέ τη στα τραχιά και αφυδατωμένα πετσάκια γύρω από τα νύχια σου. Αμέσως θα μαλακώσουν και τα δάχτυλά σου θα δείχνουν πολύ πιο όμορφα!


-Ψαλίδα τέλος
Βάλε μία μικρή ποσότητα βαζελίνης στα χέρια σου και άπλωσέ τη στις άκρες των μαλλιών σου, στα σημεία που έχεις ψαλίδα στα μαλλιά!Αλλά πρόσεχε! Μην χρησιμοποιήσεις υπερβολική ποσότητα γιατί υπάρχεις κίνδυνος τα μαλλιά σου να «λαδώσουν»!


-Για να κάνεις scrub
Για να κάνεις ένα DIY scrub χειλιών ή σώματος! Απλά ανακάτεψε λευκή κρυσταλλική ζάχαρη με ένα κουταλάκι του γλυκού βαζελίνη για να δημιουργήσεις το γρήγορο scrub!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου