Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Τι αποκαλύπτουν τα μαλλιά μας για εμάς;




Ο John Navarro, διεθνώς αναγνωρισμένος ειδικός στη γλώσσα του σώματος και best selling συγγραφέας του βιβλίου What Every Body is Saying, αναλύει τι θέλουν να πουν οι γυναίκες ανάλογα με τον τρόπο που τα αγγίζουν.




Η Kérastase, το κορυφαίο επαγγελματικό brand περιποίησης μαλλιών με τη βοήθεια του ειδικού Επικοινωνιολόγου, Συμπεριφορολόγου και πρώην πράκτορα του FBI John Navarro μελέτησε και αποκωδικοποίησε τα μηνύματα που στέλνουμε κάθε φορά που αγγίζουμε τα μαλλιά μας.

Γιατί η επικοινωνία μέσω των μαλλιών είναι τόσο σημαντική σήμερα; Ενώ τις περισσότερες φορές κρύβουμε το σώμα μας με ρούχα, ειδικά το χειμώνα, τα μαλλιά μας τραβούν αμέσως την προσοχή των άλλων. Γιατί; Επειδή εκπέμπουν υγεία, ζωντάνια, αίσθηση του στυλ. Με λίγα λόγια, δεν περνούν ποτέ απαρατήρητα.

Υπήρχε πάντα στο πέρασμα του χρόνου αυτό το είδος επικοινωνίας ή πρόκειται για κάτι νέο; Η μη λεκτική επικοινωνία ή γλώσσα του σώματος πάντα υπήρχε και είναι η πρώτη και βασική γλώσσα που μαθαίνουμε. Μας συνοδεύει σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας και αποτελεί κύριο μέσο έκφρασης, απαραίτητο για τις ανθρώπινες σχέσεις.

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα μηνύματα που στέλνουν οι γυναίκες μέσω των μαλλιών τους; Τι ακριβώς σημαίνουν οι χειρονομίες τους; Κάθε κίνηση που κάνουν στα μαλλιά προσελκύει τo βλέμμα. Όταν μια γυναίκα τα αγγίζει απαλά και παίζει με μερικές τούφες, για παράδειγμα τις στριφογυρίζει, αυτό σημαίνει ότι θέλει να τραβήξει την προσοχή. Και πράγματι το πετυχαίνει, καθώς είναι δύσκολο να μην την παρατηρήσει κανείς. Όταν μάλιστα το κάνει ενώ μιλά με κάποιον, ειδικά εάν το εσωτερικό του καρπού της είναι στραμμένο προς αυτόν, τότε δείχνει ότι είναι χαρούμενη, απολαμβάνει την παρέα του και ότι εκείνος της αρέσει.



Στο What Every Body is Saying λέτε πως η γλώσσα του σώματος συνεισφέρει μέχρι και 80% στις συναναστροφές μας με τους άλλους. Η γλώσσα των μαλλιών σε τι ποσοστό υπολογίζεται ως εργαλείο επικοινωνίας; Η γλώσσα του σώματος είναι ρευστή και σχετική με τα συμφραζόμενα πάντα, με αποτέλεσμα το ποσοστό να ποικίλλει συνεχώς. Ως προς τα μαλλιά συγκεκριμένα, θα έλεγα ότι σε ένα οικείο περιβάλλον, μόνο το άγγιγμά τους καταλαμβάνει ένα εξαιρετικά μεγάλο μέρος της επικοινωνίας με τους άλλους. Έχω ακούσει ανθρώπους να λένε: «Όταν τα μαλλιά της άγγιξαν το πρόσωπό μου, ήταν μια μοναδική στιγμή». Σε αυτή την περίπτωση το 100% αυτού του μηνύματος προήλθε από τα μαλλιά.


H αμερικανίδα ηθοποιός και μοντέλο January Jones,  με τα λαμπερά, γεμάτα κίνηση μαλλιά, είναι η νέα μούσα της Kérastase η οποία για να ανταποκριθεί στην ανάγκη των γυναικών να εκφράζονται μέσα από τα μαλλιά τους ανανέωσε τη θρυλική σειρά θρέψης, Nutritive. Τα προιόντα που περιλαμβάνει είναι κατάλληλα ακόμα και για τα πιο ξηρά μαλλιά τα οποία μεταμορφώνει αφού γίνονται απίστευτα απαλά, λεία και στιλπνά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου