Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Τα Κορυφαία Λάδια για Πρόσωπο, Σώμα και Μαλλιά




Μάθετε τους 4 λόγους για τους οποίους τα αγαπήσαμε τόσο πολύ και τα έχουμε κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας περιποίησης.



Τα έλαια αποτελούν μια από τις πιο επαναστατικές αφίξεις της τελευταίας δεκαετίας στον πλανήτη της ομορφιάς. Πλέον έχουν... εδραιωθεί στην καρδιά μας και κατέχουν την περίοπτη θέση που -δικαιωματικά- τους ανήκει στο μπουντουάρ μας. Στην αγορά θα βρείτε προϊόντα που καλύπτουν τις ανάγκες κάθε σημείου του σώματός μας, αλλά και εξειδικευμένες συνθέσεις για τα μαλλιά, το πρόσωπο, ακόμα και τα νύχια.

Μάθετε τα μυστικά τους:



1. Η αποτελεσματικότητά τους είναι γνωστή εδώ και αιώνες
 
Ουσιαστικά μπορούμε να μιλάμε για το μεγάλο comeback των ελαίων, αφού η χρήση τους ήταν αρκετά διαδεδομένη και στο παρελθόν. Οι γυναίκες είχαν ανακαλύψει από τότε τις θαυματουργές τους ιδιότητες σε καταπραϋντικές αλοιφές, πραγματικό βάλσαμο για το δέρμα. Από νωρίς επίσης είχαν αναγνωριστεί τα ιδιαίτερα αντιγηραντικά οφέλη τους. Το αμυγδαλέλαιο, για παράδειγμα, χρησιμοποιούνταν συχνά για τη μείωση των ρυτίδων. Στις αρχές του 19ου αιώνα τα λάδια άλλαξαν μορφή και μετατράπηκαν σε σαπούνια, ενώ τη δεκαετία του 1920 η εταιρεία Weleda λάνσαρε το πρώτο έλαιο για μασάζ, με τη René Furterer να ακολουθεί δημιουργώντας τα θρυλικά λάδια μαλλιών στα μέσα του ‘50. Από τότε μέχρι σήμερα η λίστα με τα είδη τους έχει διευρυνθεί κατά πολύ, ενώ οι επιστήμονες έχουν πάντα στραμμένο το βλέμμα τους προς την Ασία και τις παραδοσιακές ιεροτελεστίες ομορφιάς των γυναικών εκεί. Το αποτέλεσμα; Καθαριστικές φόρμουλες με βάση το λάδι που απομακρύνουν αποτελεσματικά τους ρύπους και το μακιγιάζ χαρίζοντας αψεγάδιαστη όψη.

2. Ο μύθος της λιπαρότητας έχει καταρριφθεί 
 
Οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν ότι τα λάδια απευθύνονται μόνο σε έναν τύπο δέρματος, συγκεκριμένα στις ώριμες επιδερμίδες που εμφανίζουν έντονη ξηρότητα, και ότι χρησιμοποιούνται μόνο το βράδυ σε άφθονη ποσότητα. Επιπλέον θεωρούν ότι προσφέρουν μόνο ένα όφελος: θρέψη. Στην πραγματικότητα υπάρχουν αρκετά έλαια που διαθέτουν ελαφριά-ξηρή υφή, απορροφώνται άμεσα και δεν αφήνουν ίχνος γυαλάδας. Ακόμη και το λιπαρό δέρμα χρειάζεται εντατική φροντίδα, γι’ αυτό και κάποια λάδια μπορούν να αποδειχτούν εξαιρετική επιλογή, ειδικά όσα προέρχονται από τους σπόρους του σταφυλιού ή εκείνα με σαλικυλικό οξύ.



3. Η υπέροχη υφή τους δεν αφήνει καμία γυναίκα ασυγκίνητη 
 
Τα λάδια ομορφιάς περιέχουν τα καλύτερα εκχυλίσματα φυτών, λουλουδιών και καρπών απ’ όλο τον κόσμο. Στην αγορά κυκλοφορούν αιθέρια έλαια με υπέροχα αρώματα που τυλίγουν αισθησιακά το δέρμα και τα μαλλιά: απολαυστικές νότες ιλάνγκ ιλάνγκ για μοναδική χαλάρωση, τριαντάφυλλου και λεβάντας που ηρεμούν το πνεύμα ή γερανιού, το οποίο προσφέρει ενέργεια κ.λπ. Το σίγουρο είναι πως, πριν ακόμα ακουμπήσουν την επιδερμίδα, θα μας έχουν φτιάξει το κέφι.



4. Διαθέτουν απίστευτα αντιγηραντικά οφέλη
 
«Η φυσική ασπίδα του δέρματος εξασθενεί με την ηλικία, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση, κάνοντας το δέρμα ευάλωτο στις περιβαλλοντικές επιθέσεις, οι οποίες τελικά οδηγούν στο σχηματισμό γραμμών, ρυτίδων και σε απώλεια σφριγηλότητας» αναφέρει η δρ Ναντίν Περνοντέτ, αντιπρόεδρος του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Estée Lauder. Τα έλαια περιέχουν φυσικά λιπίδια, τα οποία αποκαθιστούν την ισορροπία του υδρολιπιδικού φιλμ του δέρματος συμβάλλοντας στην προστασία του, ενώ παγιδεύουν την υγρασία στο εσωτερικό του. Επιπλέον αναστέλλουν τη λιπιδική υπεροξείδωση, τη διαδικασία μέσω της οποίας οι ελεύθερες ρίζες καταστρέφουν τα κύτταρα. Επιλέξτε τη σωστή δόση ελαίου ανάλογα με τις ανάγκες σας: από μία σταγόνα, την οποία μπορείτε να αναμείξετε με το συνηθισμένο σας ενυδατικό προϊόν για να ενισχύσετε τη λάμψη και να καταπολεμήσετε την οξείδωση, μέχρι τέσσερις αν επιζητάτε αποτελεσματική επανόρθωση.

Προσοχή στη διατήρησή τους!
 
Τα έλαια οξειδώνονται ταχύτερα από την κρέμα. Αποθηκεύστε τα σε ένα δροσερό μέρος, ώστε να τα προφυλάξετε από το φως. Αν παρατηρήσετε αλλοίωση στη μυρωδιά τους, μην τα χρησιμοποιήσετε.


Πολυχρηστικό λάδι θρέψης και λάμψης για τα μαλλιά Elixir Ultime της Kérastase
 
 
 
Λάδι προσώπου για καθαρισμό TF του Tom Ford
 
 
 
Λάδι προσώπου Skin∙Best Liquid Glow της Biotherm.
 
 
 
Θρεπτικό έλαιο καθαρισμού για το πρόσωπο Purely Age-Defying της Jurlique.
 
 
Έλαιο λάμψης και θρέψης προσώπου Resilience Lift Restorative Radiance Oil της Estée Lauder.
 
 
 
Έλαιο προσώπου Renewal Oil της La Mer.
 
 
 
 
Θρεπτικό έλαιο για τα μαλλιά με argan oil της Moroccanoil .
 

Συνδυασμός από 4 αιθέρια έλαια για πρόσωπο, σώμα και μαλλιά Revitalizing Oil της Darphin



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου