Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Σωστός καθαρισμός προσώπου πριν τον ύπνο








Αν είστε ιδιαίτερα πολυάσχολοι, ίσως να μην αφιερώνετε πολύ χρόνο στον εαυτό σας, όμως θα πρέπει πάντα να δίνετε προσοχή στην ευημερία σας και στη σωματική σας εμφάνιση. Ακόμα κι αν πηγαίνετε αργά για ύπνο, πρέπει πάντα να πλένετε το πρόσωπό σας με τρόπο που προστατεύει το δέρμα σας. Ο σωστός καθαρισμός προσώπου πριν τον ύπνο είναι επιβεβλημένος.

Θα πρέπει να έχετε πάντα υπόψη ότι, αν πηγαίνετε για ύπνο φορώντας μακιγιάζ ή με οποιαδήποτε άλλη ακαθαρσία στο πρόσωπό σας, το δέρμα υποφέρει. Εξάλλου, επειδή το σώμα σας πάντα αναπτύσσει νέο δέρμα, είναι καλό να βοηθήσετε λίγο αυτό το όργανο!

Έτσι λοιπόν, ανεξάρτητα από το πόσο αργά γυρίζετε στο σπίτι από τη δουλειά, από ένα πάρτι, από κάποιο ραντεβού ή από οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν πέσετε στο κρεβάτι είναι να πλύνετε πολύ καλά το πρόσωπό σας. Ακολουθούν μερικές συμβουλές ομορφιάς για έναν σωστό καθαρισμό του προσώπου πριν τον ύπνο.







Αφιερώστε χρόνο

Αφιερώστε περίπου δεκαπέντε λεπτά από την καθημερινή σας ρουτίνα για να καθαρίσετε το πρόσωπό σας. Αν μπορέσετε να καθιερώσετε τον καθαρισμό στη ρουτίνα σας, σίγουρα θα δείτε θετική αλλαγή στο δέρμα σας.

Καθαρίστε καλά το πρόσωπό σας

 

 

 

 

Ο σωστός καθαρισμός του προσώπου πριν τον ύπνο επιτρέπει στο δέρμα σας να αναπνέει, κάτι που με τη σειρά του προάγει την ανανέωση των κυττάρων και απομάκρυνση των ρύπων.

Προσπαθείτε να μη χρησιμοποιείτε σαπούνι

Συχνά, αντί τα σαπούνια να εξασφαλίζουν το βαθύ καθαρισμό που χρειάζεται το δέρμα σας, απλώς το ξηραίνουν. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε σαπούνι για να πλύνετε το πρόσωπό σας, θα πρέπει να μιλήσετε πρώτα με το δερματολόγο σας σχετικά με τις καλύτερες επιλογές.

Να κάνετε πάντα απολέπιση

 


 


Θα πρέπει να κάνετε πάντα απολέπιση του προσώπου σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Συνιστούμε να χρησιμοποιείτε φυσικά προϊόντα ή μάρκες που ειδικεύονται στα απολεπιστικά.

Ξεπλένετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό

Η καλύτερη επιλογή όταν ξεπλένετε το πρόσωπό σας είναι το ζεστό νερό, επειδή η συγκεκριμένη θερμοκρασία επιτρέπει την απομάκρυνση όλων των τοξινών από το δέρμα σας. Προσπαθήστε να κάνετε απαλό μασάζ με το ζεστό νερό στο πρόσωπό σας για να μη βλάψετε το δέρμα σας.

Έχετε κοντά σας μια πετσέτα

Είναι πάντα καλή ιδέα να έχετε μια πετσέτα κοντά σας, ακόμα καλύτερα μια ωραία, μαλακή πετσέτα. Δεν θα βλάψει το πρόσωπό σας, κάτι σημαντικό, αφού το δέρμα είναι το πιο ευαίσθητο όργανο του σώματός σας.

Συμβουλές για τον καθαρισμό του προσώπου

Αν δεν έχετε πολύ χρόνο

Συχνά είμαστε τόσο πολυάσχολοι που δεν έχουμε χρόνο να καθαρίσουμε καλά το πρόσωπό μας. Όποτε αντιμετωπίζετε αυτή την κατάσταση, συνιστούμε να χρησιμοποιείτε μαντηλάκια ντεμακιγιάζ. Είναι πρακτικά και συμβάλλουν στην ενυδάτωση του δέρματός σας.

Στεγνώστε το δέρμα σας

Όταν τελειώσετε με τον καθαρισμό, θα πρέπει να είστε πραγματικά προσεκτικοί όσον αφορά στον τρόπο που στεγνώνετε το δέρμα σας. Κάντε απαλές κινήσεις όταν σκουπίζεστε, διαφορετικά το δέρμα σας θα καταλήξει να έχει λιπαρότερη όψη.

Επιλέξτε τη σωστή μάσκα

Θα πρέπει επίσης να προσέχετε όσον αφορά στο είδος της μάσκας που χρησιμοποιείτε για το βαθύ καθαρισμό. Η επιλογή αυτή εξαρτάται από τον τύπο του δέρματός σας. Γενικά προτείνουμε να χρησιμοποιείτε μάσκα μία φορά την εβδομάδα πριν πάτε για ύπνο.

Ο σωστός τρόπος να πλύνετε το πρόσωπό σας

Οι συγκεκριμένες συμβουλές τείνουν να επαναλαμβάνονται επειδή οι περισσότερες συστάσεις και συμβουλές μας για το πλύσιμο του προσώπου σας είναι αρκετά παρόμοιες. Ωστόσο εδώ θα προσπαθήσουμε να γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι.

Απαλλαγείτε από τις ακαθαρσίες

Θα πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας ακόμα κι αν δεν φοράτε μακιγιάζ, επειδή πάντα συσσωρεύεται σμήγμα στο δέρμα.
Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας ένα ειδικό ή φυσικό σαπούνι (το οποίο χρησιμοποιείτε μόνο εσείς). Πρώτα βρέξτε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό και έπειτα κάντε μασάζ με σαπούνι πάνω στο δέρμα σας.
Έπειτα ξεπλύντε όλο το πρόσωπό σας έτσι ώστε να μη μείνει καθόλου σαπούνι επάνω του. Βεβαιωθείτε ότι κάθε σημείο του προσώπου σας έχει έρθει σε επαφή με νερό. Αν μπορείτε, επαναλάβετε τη διαδικασία.

Στέγνωμα

Όπως αναφέραμε παραπάνω στο παρόν άρθρο, θα πρέπει να στεγνώνετε το πρόσωπό σας με μια πολύ μαλακή πετσέτα για να μη βλάψετε το δέρμα σας. Αφιερώστε χρόνο σε αυτό το μέρος της διαδικασίας, μέχρι το πρόσωπό σας να είναι ωραίο και στεγνό -μην αφήσετε το δέρμα σας να παραμείνει υγρό μετά το πλύσιμο.

Θρέψτε το δέρμα σας

Μετά το στέγνωμα, συνιστούμε να χρησιμοποιείτε μια λοσιόν η οποία εξασφαλίζει αντιοξειδωτική προστασία κατά των ελεύθερων ριζών που προκαλούνται από τον ήλιο και τη μόλυνση. Απλώστε τη λοσιόν σε ολόκληρο το πρόσωπό σας και αφήστε τη να δράσει για δεκαπέντε λεπτά.

 

 

Θα βρείτε πολλά προϊόντα περιποίησης δέρματος στη Strawberrynet!! 



 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου