Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Πώς να κάνεις πιο λεπτόρρευστο το foundation σου για το καλοκαίρι!










Καμιά μας δεν αντέχει αυτή την αίσθηση ενός foundation που είναι πολύ βαρύ. Αντ'αυτού δημιούργησε το δικό σου λεπτόρρευστο make up αναμειγνύοντας μερικές σταγόνες foundation με την αγαπημένη σου ενυδατική ή ακόμη καλύτερα με την αντηλιακή σου (φοράς αντηλιακή καθημερινά, σωστά;). Θα σου εξασφαλίσει ομοιοχρωμία χωρίς, όμως, αυτή την βαριά αίσθηση και θα δώσει και λάμψη στο πρόσωπό σου αναδεικνύοντας τις φακίδες σου (αν είσαι από τις τυχερές που έχουν).


  Ξεκίνησε τη μέρα σου με ένα αρκετά ζεστό ντους. Λίγο πριν τελειώσεις, γύρισε το νερό στο κρύο (ok, όσο αντέχεις!) για 15 δευτερόλεπτα. Επανάλαβε την ίδια διαδικασία ζεστού- κρύου για δύο λεπτά. 




Γιατί δεν πρέπει να πουδράρεις τα μάτια σου!


Eίναι ένα λάθος που κάνουμε οι περισσότερες από εμάς (βάζω και τον εαυτό μου μέσα!). Συνήθως, όταν κάνουμε μακιγιάζ απλώνουμε πούδρα και στο κινητό βλέφαρο και συνεχίζουμε από πάνω με σκιά. Λάθος! Για να κολλήσει η σκιά μας και να μην "τρέχει" χρειαζόμαστε μια υγρή βάση. Ένα concealer ή λίγο make up θα κάνει πολύ καλή δουλειά. Απλώς, τοποθέτησέ το στο κινητό βλέφαρο και συνέχισε κατευθείαν με την σκιά σε σκόνη. Θα δεις εμφανή διαφορά!








Ψαλίδι για γυριστές βλεφαρίδες! Πρέπει να το κάνω πριν ή μετά τη μάσκαρα;

Υπάρχουν προϊόντα και εργαλεία μακιγιάζ που δεν ξέρεις με ποια σειρά πρέπει να τα χρησιμοποιήσεις! Ένα παράδειγμα: το concealer πρέπει να μπαίνει πριν ή μετά το make up; Κι ένα ακόμη (έχω την απάντηση από την Δημήτρη Γιαννέτο!): το ψαλίδι για τις γυριστές βλεφαρίδες το χρησιμοποιούμε αφού έχουμε απλώσει μάσκαρα ή πριν;

Λοιπόν! Το ψαλίδι μπαίνει πάντα πριν την μάσκαρα, το τοποθετούμε στο μέσο των βλεφαρίδων και πιέζουμε πολύ απαλά. Έπειτα, απλώνουμε μάσκαρα. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή πρώτα μάσκαρα μετά ψαλίδι, δημιουργούνται κόμποι και οι βλεφαρίδες μας "τσακίζουν".

Κι ένα mini trick: ζέστανε ελάχιστα το ψαλίδι με πιστολάκι μαλλιών. Λόγω θερμότητας θα πετύχεις περισσότερη καμπυλότητα!
  







Μουντζουρώθηκες με μάσκαρα; Δες γιατί πρέπει να βάλεις... άρωμα!

Μουντζουρωμένα μάτια από μάσκαρα; Είναι σχεδόν η καθημερινή μου ρουτίνα! Αν αυτή η πρόταση σου θυμίζει κάτι, τότε σε αυτό το tip θα βρεις την λύση που θα σε σώσει! Ξέρω, πώς όπως κι εγώ έτσι κι εσύ έκανες το συνηθισμένο λάθος: με το που μουντζουρωνόσουν έπαιρνες μπατονέτα και σκούπιζες προσεκτικά. Αποτέλεσμα; Η μουντζούρα απλώς απλωνόταν!

Κράτα την μπατονέτα, αλλά μην την βάλεις απευθείας πάνω στο μάτι. Ψέκασε προηγουμένως πάνω της ελάχιστο άρωμα και έπειτα σκούπισε την περιοχή. Τα ίχνη μάσκαρα εξαφανίζονται αμέσως! Θα δεις!

Προσοχή: εννοείται πώς είναι απαγορευτικό να βάλεις την μπατονέτα με το άρωμα μέσα στο μάτι! Στην γύρω περιοχή, όμως, μπορείς να το δοκιμάσεις άφοβα!









Μάσκαρα με μπατονέτα στις ρίζες των βλεφαρίδων! Μάθε γιατί!

Τα make over είναι από τις αγαπημένες μου στήλες! Μπορείς να περάσεις μια ολόκληρη μέρα με κάποιον από τους αγαπημένους σου make up artists να μαζέψεις άπειρα beauty tips τα οποία μετά α) θα εφαρμόσεις στον εαυτό σου και β) θα γράψεις στα Beauty Tips! Ένα από τα αγαπημένα μου beauty tips που μου αποκάλυψε ο Γιάννης Μιχαηλίδης, senior make up artist της MAC για την Ελλάδα, την Κύπρο και τα Βαλκάνια είναι το εξής: έχεις βάλει μάσκαρα στις βλεφαρίδες σου και θέλεις αυτό το βαθύ βλέμμα, χωρίς όμως να αλλοιώνεται μέσα στην ημέρα κάνεις το εξής: παίρνεις μια μπατονέτα, την ακουμπάς στο βουρτσάκι της μάσκαρα για να πάρεις προϊόν και τοποθετείς με ταμποναριστές κινήσεις σύρριζα στις βλεφαρίδες.

Αυτόματα, δημιουργείς ένα bold effect και ξεχνάς το μολύβι που έχει αλλοιωθεί μέσα στην ημέρα!
 





Lip gloss! Τώρα μπαίνει στα μάτια!

Μπορεί φέτος τα κραγιόν να παίρνουν τα σκήπτρα από τα lip gloss αλλά αν είσαι fan του δεύτερου δεν πρέπει να ανησυχείς! Απλώς, φόρεσε το στα μάτια. Ναι, όπως το ακούς! 'Η για την ακρίβεια στο κινητό βλέφαρο. Απλώς δημιούργησε μερικές τελίτσες και άπλωσέ τις με ταμποναριστές κινήσεις χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σου. ΄Επειτα, βάλε τις απαραίτητες στρώσεις μάσκαρα αλλά αδιάβροχης για να μην μουντζουρωθείς. Το είδαμε στην Donna Karran και πολύ, πολύ σύντομα θα το δεις κι εδώ! Ο Γιάννης Μιχαηλίδης, senior make up artist της MAC μας δείχνει το how to!
 







Γυμναστική προσώπου κατά της γήρανσης! Πώς γίνεται;

Δεν υπάρχει καλύτερη πηγή για beauty tips από μια γιαγιά με σφριγηλή και δροσερή επιδερμίδα! Σκέψου: βλέποντάς την έτσι αψεγάδιαστη πιστεύεις ότι έχει όλο το how to κατά της γήρανσης. Και το ΄χει! Ένα beauty tip μιας τέτοιας super γιαγιάς μοιραστήκαμε πολύ πρόσφατα στο γραφείο του TLIFE (το εφαρμόζω με απόλυτη συνέπεια).

Ποιο είναι; Κάθε πρωί να πλένεις το πρόσωπό σου με κρύο νερό... Μέχρι εδώ το ξέρω θα μου πεις. Σωστά, αλλά δεν τελείωσα: φούσκωσε τα μάγουλά σου γεμίζοντάς τα αέρα και ρίξε κρύο νερό πάνω τους για ένα περίπου λεπτό. Είναι σαν να κάνεις μια mini γυμναστική προσώπου κάθε πρωί που δίνει σφριγηλότητα στο πρόσωπο.






Θα βρείτε πολλά προϊόντα ομορφιάς στη  Strawberrynet!!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου