Σάββατο 30 Απριλίου 2016

ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ CONTOURING!!







Εάν το πρόσωπό σου είναι οβάλ ή στρογγυλό και ζηλεύεις τις γωνίες των μοντέλων σε ενημερώνουμε πως υπάρχει λύση. Λέγεται contouring και είναι ο καλύτερος τρόπος για να πετύχεις με το μακιγιάζ σου τις σκιάσεις που θα δημιουργούν το εφέ γωνιών στο πρόσωπό σου. Είναι το μυστικό πολλών σταρ στο κόκκινο χαλί και όχι μόνο. Μέσω του contouring μπορείς παράλληλα να δείχνεις πιο αδύνατη (στην περίπτωση που έχεις μάγουλα) αλλά και πιο φωτοgενής. 
Η μόνη προϋπόθεση, είναι να το κάνεις σωστά. Βρες παρακάτω μερικά tips για να συμβεί αυτό: 


1. Contouring στο εσωτερικό του ματιού

Για να δώσεις βάθος στα μάτια σου πάρε μια καφέ ματ σκιά και πέρασέ την από την εξωτερική γωνία σε όλη την επιφάνεια της μπανάνας ή αλλιώς στο socket του ματιού (είναι το κόκαλο πάνω από το μάτι μας).

2. Contouring στο πρόσωπο

Για να πετύχεις το σωστό contouring, θα χρειαστείς δύο στικ foundation σε έναν πιο ανοιχτό και έναν πιο σκούρο τόνο από την επιδερμίδα σου.  Με το πιο σκούρο από τα δύο foundation μάρκαρε τα κόκαλα του προσώπου σου. Εάν έχεις αρκετά φαρδύ μέτωπο πέρασε το προϊόν και από την εμπρόσθια γραμμή του κεφαλιού κοντά στις φύτρες , έτσι ώστε να δημιουργήσει ένα εφέ που θα το κάνει να φαίνεται πιο μικρό. Για να βρεiς σε ποιο σημείο των ζυγωματικών σου πρέπει να εφαρμόσεις το foundation, πίεσε με τα δάχτυλα τα μάγουλά σου. Πάνω από το σημείο που μπαίνουν πιο μέσα βρίσκονται τα κόκαλά σου και εκεί μπορείς να τοποθετήσεις το προϊόν. Μάρκαρε τα σημεία αριστερά και δεξιά στη μύτη -αν χρειάζεται- κάτω από τα χείλη και στο τρίγωνο του πηγουνιού. Μην ξεχάσεις να μαρκάρεις και τα κόκαλα πάνω από τα φρύδια.

3. Το μυστικό βρίσκεται στο ταμπονάρισμα

Χρησιμοποίησε ένα σφουγγαράκι για να ταμπονάρεις το χρώμα στα σημεία που έχεις μαρκάρει κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις. Προσπάθησε να δημιουργήσεις ένα φυσικό αποτέλεσμα, ενώ για τα σημεία της μύτης μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τα δάχτυλά σου για καλύτερη εφαρμογή.

4. Όσον αφορά το highlighting

 Εfάρμοσε το ανοιχτόχρωμο foundation. Εστίασε στη γραμμή κάτω από τα μάτια και αν είσαι πιο τολμηρή, δοκίμασε να τοποθετήσεις μικρή ποσότητα στο μέτωπο και πάνω στο πηγούνι. Ανάμειξε καλά το προϊόν, προσπαθώντας να πετύχεις ένα φυσικό, λαμπερό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου